#ARTA

Share
Embed
 • Published on Aug 28, 2021
 • Filmul și VIAȚA pictorului Zamfir în 1989. 19.05/ Vernisaj-06.06/ Aniversare- 31.10/Expo prezintă atelierul de creație al pictorului Zamfir Dumitrescu. Prezintă de asemenea Expoziția de la Galeria ORIZONT din București, precum și Vernisajul expoziției care a avut loc în ziua de 19 Mai 1989. De asemenea este filmată petrecerea care a avut loc după vernisaj. Între invitați îi recunoaștem pe sculptorii: Geta Caragiu, Pavel Bucur, Horea Flămând, pictorii Corneliu Vasilescu, Viorel Mărgineanu, criticul de artă Tudor Octavian, actorul Silviu Stănculescu, fotbalistul Mircea Lucescu, Marina Liliana Dumitrescu, Doina Uricariu și mulți alții.
  Este prezentată petrecerea de la aniversarea mezinelor, Stanca și Smaranda Dumitrescu și a copiilor invitați în ziua de 6 iunie 1989. Le putem zări și pe Nora Dumitrescu, Ioana Antal, Păuna Dumitrescu.
  În final sunt imagini de la expoziția lui Zamfir Dumitrescu din 31 octombrie 1989.
  Filmul face parte din colecția pictorului Zamfir Dumitrescu. Mi-a fost pus la dispoziție de acesta în anul 2008 - îndeplineam atunci funcția de consilier personal - cu recomandarea și acceptul său de a promova evenimentul în MEDIA, în primul rând pe site-ul personal www.zamfirdumitrescu.com.
  Textul prezentării: Marilena Dumitriu
  Video postat de Marilena Dumitriu
  August 2021
  ROMANIA
 • MusicMusic

Comments • 0